Domov Dogodki v LD

Dogodki v LD

MEDDRUŽINSKA TEKMA IN SREČANJE S KRAJANI 2015

Tako kot je sedaj že pri nas tradicionalno naša lovska družina zadnji vikend v maju organizira meddružinsko temovanje v strelajnju na glinaste golobe. Novost letošnjega dogodka je to da smo združili dve prireditvi v eno in sicer streljanje na glinaste golobe in srečanje s krajani, ki je postala sedaj že tudi naša tradicionalna prireditev. Tako smo vse prisotne pogostili z pravim srnjakovim golažem, ki je bil po pogovoru s prisotnimi, izjemno pohvalnega okusa. Našo prireditev so popestrili, hkrati pa poskrbeli za kulturni del programa in s tem otvoritev tekmovalnega dne naši. oz rogisti zveze lovskih družin Ptuj Ormož, ki ravno v tem letu praznujejo 25 letnico svojega delovanja. Na tem mestu jim gre seveda čestitati za njihov jubilej, hkrati pa se jim seveda zahvaljujemo saj so s svojo prisotnostjo dodali še piko na i naši izredno uspešni prireditvi.

Več ...

 

STOPNICE IN STRELIŠČE 2015

Pot do našega strelišča za streljanje na glinaste golobe iz dvorišča vodi po stopnicah. Ker so bile stare stpnice lesene in dotrajane in ko so bile mokre so bile zelo spolske, smo začeli iskati rešitev za nove stopnice, saj so stare že terjale kar nekaj nevarnih padcev, ki so se hvala bogu končali brez resnih poškodb.

Več ...

 

ZASADITEV BRESNIŠKEGA POTOKA

Že dolgo lovci opažamo da iz naših polj iz leta v leto vse bolj izginjajo poraščeni deli, grmičasti robovi, poraščene meje oz. vetrobranski pasovi, ki so glavno zavetje za našo malo dvijad na poljih.

 

Več ...

 

PGLEGLED ODSTRELA IN IZGUB LUO 2015

Včeraj 22.3.2015 je na sedaj že tradicionalni lokaciji na Ptuju potekala razstava LUO trofej odvzete, torej uplenjene in izgubljene divjadi v letu 2014.

Več ...

 

PRVA DELOVNA AKCIJA 2015

Kot je to že v naši navadi večkrat letno organiziramo delovne akcije, v katerih poskrbimo za naše domove, druge objekte in izbolšujemo življenjske pogoje naši divjadi.

Več ...

 
Več člankov...